OLEJ SACHA INCHI Zobacz większe

OLEJ SACHA INCHI

Nowy produkt

Olej Sacha Inchi czyli płynne złoto Inków- luksusowa pielęgnacja skóry dojrzałej i mieszanej

Więcej szczegółów

30 Przedmioty

44,99 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

W składzie OLEJU SACHA INCHI znajdują się bardzo cenne kwasy tłuszczowe z grupy omega 9  i 6, jednak dominuje najcenniejszy: alfa-linolenowy. Zawiera także dużą ilość witaminy A.

Polecany do każdego rodzaju skóry, szczególnie mieszanej oraz dojrzałej a także przesuszonej i uszkodzonej np. promieniowaniem UV, wymagającej odżywienia. Pomocny może okazać się dla osób walczących np. z łupieżem, łojotokiem czy atopowym zapaleniem skóry.

Nazwa surowca wg. INCI : Plukenetia Volubilis

Olej pozyskiwany jest z orzechów rośliny Plukenetia Volubilis, rosnącej w tropikalnych terenach Ameryki Południowej.

 

Właściwości:

  • zapobiega utracie wody, chroni przed czynnikami atmosferycznymi włosy, skórę i paznokcie
  • wspiera naturalne procesy regeneracyjne, niszczy wolne rodniki
  • zalecany w przypadku łupieżu, łojotoku czy atopowego zapalenia skóry
  • pobudza produkcję kolagenu
  • niezastąpiony w walce z cellulitem i rozstępami
  • likwiduje przebarwienie i wyrównuje koloryt skóry

JAK STOSOWAĆ?

Stosowanie zewnętrzne:

  • niewielką ilość oleju wmasowywać w wilgotną skórę twarzy
  • stosowanie zamiast balsamu
  • niewielką ilość oleju wmasowywać pod oczy
  • stosować na obszary skóry z cellulitem lub rozstępami
  • stosować na obszary skóry ze zmianami
  • stosować do delikatnego do masażu twarzy i ciała
  • dodając kilka kropli do szamponu czy odżywki
  • wcierając olej we włosy ok. 30 minut przed ich umyciem
  • świetnie sprawdzi się jako krem pod makijaż

Stosowanie wewnętrzne

  • podawać na surowo w sałatkach
  • pić 1 łyżkę dziennie

A CO DAJE PICIE OLEJU SACHA INCHI?

Dostarcza wiele energii i wzmacnia cały organizm i utrzymuje go w dobrej kondycji, zapobiega chorobom, pomaga to w utracie wagi i utrzymaniu jej w prawidłowym poziomie, w przypadku ciąży umożliwia właściwy rozwój płodu, reguluje poziom cukru, pomaga w utrzymaniu prawidłowej funkcji nerek, zapobiega zaparciom, odżywia mózg, wzmacnia serce i pomaga utrzymać stałe ciśnienie krwi, zmniejsza występowanie chorób zapalnych i działa przeciwzapalnie, spowalnia wzrost komórek nowotworowych i wspomaga leczenie nowotworów.

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU : 

  • Metoda otrzymywania : otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów rośliny Sacha Inchi
  • Waga produktu : 50 ml
  • Pochodzenie produktu : roślinne
  • Przechowywanie : suche miejsce, temp. 0-25 C, unikać światła słonecznego i wilgoci
  • Opakowanie : szklana butelka
  • Postać : płynna, kolor ciemnożółty, delikatnie mętny
  • Zapach i smak : charakterystyczny, przyjemny, trawiasty
  • Okres przydatności : zgodnie z serią/ zużyć do na etykiecie

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

OLEJ SACHA INCHI

OLEJ SACHA INCHI

Olej Sacha Inchi czyli płynne złoto Inków- luksusowa pielęgnacja skóry dojrzałej i mieszanej