Olej kokosowy nierafinowany BIO

Nowy produkt

Kokosowy skarb...

Więcej szczegółów

95 Przedmioty

7,99 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Bogata zawartość kwasów tłuszczowych w OLEJU KOKOSOWYM ma pozytywny wpływ na zdrowie całego organizmu.

Olej kokosowy znalazł zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce dzięki swoim właściwościom zdrowotnym i pielęgnacyjnym. Paradoksalnie olej kokosowy jest najlepszym środkiem... na odchudzanie.

Nazwa surowca wg. INCI : Cocos nucifera

 

Palmy kokosowe są uprawiane głównie, na Filipinach, w Indonezji, Indiach, Malezji i Sri Lance.

 

Właściwości:

  • wspomaga spalanie tłuszczu
  • działa anty-bakteryjnie, anty-wirusowo i anty-grzybicznie
  • zmniejsza łaknienie, wpływa pozytywnie na trawienie
  • poprawia poziom cholesterolu we krwi
  • intensywnie nawilża i odżywia
  • wspiera leczenie schorzeń skórnych takich jak atopowe zapalenie skóry, łuszczyca, egzema, trądzik, niewielkie rany, łupież,

JAK STOSOWAĆ?

Stosowanie zewnętrzne:

  • do demakijażu
  • zamiast kremu pod oczy
  • wmasowywać w wilgotną skórę twarzy
  • zamiast balsamu do ciała
  • wcierać w zniszczone końcówki włosów

Stosowanie wewnętrzne:

  • do smażenia
  • płukanie ust jedną łyżeczką, raz dziennie

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU :

  • Metoda otrzymywania : olej zimno tłoczony pozyskiwany z miąższu kokosa
  • Waga produktu : 50 g/ 100 g/ 300 g/ 1000 g
  • Pochodzenie produktu : roślinne
  • Przechowywanie : suche miejsce, temp. 0 - 25 C, unikać światła słonecznego i wilgoci
  • Opakowanie : pojemnik zakręcany plastikowy
  • Postać : białe zabarwienie, powyżej 25 C konsystencja płynna i żółtawe zabarwienie
  • Zapach i smak : przyjemny kokosowy zapach, charakterystyczny lekko kokosowy smak
  • Okres przydatności : zgodnie z serią/ zużyć do na etykiecie

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Olej kokosowy nierafinowany BIO

Olej kokosowy nierafinowany BIO

Kokosowy skarb...

Produkty powiązane