Olej LAUROWY

Nowy produkt

Antybiotyk dla każdego typu skóry...

Więcej szczegółów

55 Przedmioty

24,99 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Laur jest przede wszystkim znany jako przyprawa kuchenna. Jego ziołowo-korzenny zapach dodaje smaku i wyrazistości. Natomiast w kosmetyce, wpływa korzystnie zarówno na stan skóry jak i włosów. Jest niezastąpiony w walce z trądzikiem.

Olejek laurowy bardzo dobrze sprawdza się w walce z niedoskonałościami skóry, dlatego polecany jest do pielęgnacji cery mieszanej oraz tłustej i trądzikowej.

Nazwa surowca wg. INCI : Laurus nobilis L

Właściwości:

  • pobudza porost włosów, wspomaga walkę z łupieżem
  • skutecznie goi trądzik, drobne ranki, ukąszenia owadów i stany zapalne skóry
  • wspomaga leczenie łuszczycy, egzemy, atopii i chorób grzybicznych
  • doskonale sprawdza się przy bólach reumatycznych
  • stosowany na paznokcie wzmacnia, pogrubia i rozjaśnia płytkę

JAK STOSOWAĆ?

Stosowanie zewnętrzne:

  • wmasować w skórę głowy ok 1h przed myciem
  • stosować punktowo na miejsca zmienione chorobowo
  • dodać do kąpieli
  • dodać do bazy olejku do masażu
  • nacierać miejsca opuchnięte, obolałe
  • aplikować na suchą skórę stóp, najlepiej na noc

 

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU :

  • Metoda otrzymywania : pozyskiwany z liści wawrzynu szlachetnego
  • Waga produktu : 50 ml/ 100 ml/ 300 ml
  • Pochodzenie produktu : roślinne
  • Przechowywanie : suche miejsce, temp. 0 - 25 C, unikać światła słonecznego i wilgoci
  • Opakowanie : pojemnik plastikowy zakręcany
  • Postać : ciemnozielona barwa, postać stała w temperaturze pokojowej
  • Zapach : zapach bardzo intensywny; ziołowy, korzenny, aromatyczny
  • Okres przydatności : zgodnie z serią/ zużyć do na etykiecie

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Olej LAUROWY

Olej LAUROWY

Antybiotyk dla każdego typu skóry...

Produkty powiązane