Olej ANDIROBA Zobacz większe

Olej ANDIROBA

Nowy produkt

Płynne złoto amazońskiej dżungli ...

Więcej szczegółów

26 Przedmioty

47,99 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Olej Andiroba doskonale sprawdza się z przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym. Jest bogaty w kwasy nasycone takie jak: kwas palmitynowy, stearynowy, Omega-6 i Omega-9.

Szczególnie polecany dla cery wrażliwej i mieszanej. Doskonały jako dodatek do kosmetyków antycellulitowych i regeneracyjnych, również do stosowania bezpośrednio na skórę.

Nazwa surowca wg. INCI : Carapa guianensis (Andiroba) Nut Oil

 

Olej Andiroba pochodzi z nasion drzewa Carapa guianensis rosnących w słonecznej Brazylii.

 

Właściwości:

  • ma silne działanie przeciwzapalne
  • zmniejsza opuchliznę i łagodzi bóle mięśni po urazach sportowych, łagodzi bóle reumatyczne
  • wspomaga leczenie egzemy i łuszczycy
  • działa przeciwstarzeniowo pobudzając syntezę kolagenu
  • odstrasza owady
  • regularnie wmasowany w skórę poprawia krążenie krwi
  • wyrównuje koloryt i nie dopuszcza do powstawania przebarwień
  • wspomaga leczenie reumatyzmu, oraz zapalenie stawów
  • dodawany do kosmetyków antycellulitowych i termomodelujących podnosi ich skuteczność
  • wspomaga regenerację świeżych rozstępów i blizn

JAK STOSOWAĆ?

Stosowanie zewnętrzne:

  • zamiast balsamu na skórę całego ciała
  • delikatnie wmasowywać w zwilżoną skórę
  • do masażu
  • jako płyn do kąpieli
  • jako wcierka do skóry głowy
  • jako dodatek do odżywki do włosów
  • wcieranie oleju w skórę dłoni i skórki paznokci

 

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU :

  • Metoda otrzymywania : otrzymywany z nasion drzewa Carapa guianensis, z lasów tropikalnych Brazylii
  • Waga produktu : 50 ml/ 100 ml
  • Pochodzenie produktu : roślinne
  • Przechowywanie : suche miejsce, temp. 0 - 25 C, unikać światła słonecznego i wilgoci
  • Opakowanie : szklana butelka
  • Postać : postać pół-stała w niskiej temperaturze, postać płynna w temperaturze pokojowej, kolor jasny złoto-brązowy
  • Zapach i smak : przypomina zapach oliwy z oliwek
  • Okres przydatności : zgodnie z serią/ zużyć do na etykiecie.

Opinie

Napisz opinię

Olej ANDIROBA

Olej ANDIROBA

Płynne złoto amazońskiej dżungli ...

Produkty powiązane