Olej ROKITNIKOWY Zobacz większe

Olej ROKITNIKOWY

Nowy produkt

Złoto Syberii ...

Więcej szczegółów

10 Przedmioty

21,99 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Olej z rokitnika świetnie sprawdza sie w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i farmaceutycznym. W jego skład wchodzi 190 bioaktywnych substancji, które pozytywnie wpływają na organizm. Wśród nich są antyoksydanty, flawonoidy, aminokwasy, mikroelementy, witaminy i wiele innych.

Szczególnie polecany w pielęgnacji cery dojrzałej, ze zmarszczkami, wymagającej regeneracji.

Nazwa surowca wg. INCI: Hippophae rhamnoides (Seabuckthorn) Berry Oil

Rokitnik rośnie w pobliżu mórz i rzek, a jego owoce utrzymują się przez całą zimę.

Właściwości:

  • przyspiesza utlenianie witaminy C
  • wspomaga gojenie się ran
  • łagodzi dolegliwości reumatyczne
  • pomocniczy w przypadku leczenia łupieżu, wypadaniu włosów, przebarwień i pękniętych naczyń krwionośnych
  • przyspiesza gojenie się wszelkich zmian skórnych i blizn, m. in. trądzikowych, hormonalnych, poparzeniowych
  • poprawia koloryt cery, nadaje skórze złocisty odcień
  • zalecany w pielęgnacji włosów i skóry głowy - wzmacnia i dodaje włosom połysku

JAK STOSOWAĆ?

Stosowanie zewnętrzne:

  • niewielką ilość oleju wmasowywać w wilgotną skórę twarzy
  • stosowanie zamiast balsamu
  • stosować do delikatnego do masażu twarzy i ciała
  • dodając kilka kropli do szamponu czy odżywki

Stosowanie wewnętrzne

  • pić 1 łyżkę dziennie

A CO DAJE PICIE OLEJU ROKITNIKOWEGO?

Stymuluje system immunologiczny, pomaga zwalczać infekcje i drobnoustroje, uzupełnia niedobory Witaminy C m.in. przy braku apetytu, poprawia krążenie i pracę serca; zapobiega miażdżycy, obniża poziom cholesterolu we krwi, polecany osobom zmagającym się z nadciśnieniem tętniczym, pomocniczo przy zgadze, wspomaga leczenie infekcji błon śluzowych jamy ustnej, gardła, nosa, współdziała przy zapobieganiu chorobie nowotworowej, pomaga osłabić toksyczny wpływ lekarstw i promieniowania rentgenowskiego, wspomaga pracę układu trawiennego i przemianę materii oraz leczenie chorób żołądka, dwunastnicy, trzustki, wątroby i jelit, usprawnia pracę mózgu i układu nerwowego, dodaje energii i witalności, poprawia nastrój i działa przeciwdepresyjne.

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU :

  • Metoda otrzymywania : mechaniczne wytłaczanie na zimno pulpy owoców rokitnika zwyczajnego
  • Waga produktu : 50 ml/ 100 ml
  • Pochodzenie produktu : roślinne
  • Przechowywanie : szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C
  • Opakowanie : szklana butelka
  • Postać : płynny, gęsty olej o intensywnym pomarańczowo-czerwonym kolorze
  • Zapach : charakterystyczny, lekko owocowy
  • Okres przydatności : zgodnie z serią/ zużyć do na etykiecie.

Opinie

Oceń 
2016-07-14

Ulga :)

Stosuję od miesiąca. Wspomaga pracę jelit i zapomniałam o zgadze :) POLECAM

Napisz opinię

Olej ROKITNIKOWY

Olej ROKITNIKOWY

Złoto Syberii ...

Produkty powiązane