Olej z KIEŁKÓW PSZENICY Zobacz większe

Olej z KIEŁKÓW PSZENICY

Nowy produkt

Potocznie nazywany witaminą młodości...

Więcej szczegółów

36 Przedmioty

19,99 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Ten niezwykle wartościowy olej jest bogaty w witaminy, lecytyny, enzymy, fitosterole, karoteny i składniki mineralne. Wysoka zawartość witaminy E sprawia, że jest bardziej odporny na jełczenie i utlenianie, niż inne oleje.

Szczególnie polecany do cery suchej i dojrzałej, a także do cery mieszanej. Używany jest również do suchych i łamliwych włosów. Działa ujędrniająco i opóźnia procesy starzenia się skóry.

Nazwa surowca wg. INCI : Triticum aestivum

 

Olej z kiełków pszenicy jest pozyskiwany poprzez wytłaczanie na zimno kiełków pszenicy.

 

Właściwości:

  • poprawia krążenie krwi
  • stymuluje tworzenie nowych komórek
  • regeneruje, nawilża i uelastycznia skórą
  • podnosi energię i witalność
  • łagodzi oparzenia słoneczne
  • koi i goi stany zapalne skóry
  • doskonale regeneruje zniszczone końcówki włosów
  • spowalnia procesy starzenia
  • działa przeciwzapalnie- miejscowa aplikacja oleju likwiduje obrzęki oraz rumień

JAK STOSOWAĆ?

Stosowanie zewnętrzne:

  • niewielką ilość oleju wmasowywać w wilgotną skórę twarzy
  • stosowanie zamiast balsamu
  • stosować jako olej bazowy do delikatnego do masażu twarzy i ciała
  • dodając kilka kropli do szamponu czy odżywki
  • wcierając w końcówki włosów
  • jest to olej dość tłusty, więc może być mieszany z innymi lekkimi olejami (np. migdałowym, czy jojoba)

Stosowanie wewnętrzne

  • pić 1 łyżkę dziennie

A CO DAJE PICIE OLEJU Z KIEŁKÓW PSZENICY?

Wspomaga zdrowie serca i układu krwionośnego, wzmacnia naczynia krwionośne, zapobiega tworzeniu się blaszek miażdżycowych, pozytywnie wpływa na gospodarkę cholesterolową w organizmie, przyczynia się do zmniejsza ryzyko wystąpienia zawału serca i udaru mózgu, dba o prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, wpływa na poprawę samopoczucia i redukuje stres, czuwa nad prawidłową przemianą materii i wzmacnia barierę ochronną ścian żołądka, chroni wątrobę. Wskazany jest również w diecie kobiet w ciąży. Zmniejsza ryzyko poranień i zapobiega powstawaniu wad wrodzonych płodu.

 

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU :

  • Metoda otrzymywania : otrzymywany jest przez wytłaczanie na zimno kiełków (zarodków) pszenicy
  • Waga produktu : 100 ml
  • Pochodzenie produktu : roślinne
  • Przechowywanie : suche miejsce, temp. 0 - 25 C, unikać światła słonecznego i wilgoci
  • Opakowanie : szklana butelka
  • Postać : lekko pomarańczowy
  • Zapach i smak : charakterystyczny zbożowy
  • Okres przydatności : zgodnie z serią/ zużyć do na etykiecie

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Olej z KIEŁKÓW PSZENICY

Olej z KIEŁKÓW PSZENICY

Potocznie nazywany witaminą młodości...

Produkty powiązane