Olej z rokitnika
Olej z rokitnika

Olej z rokitnika

Złoto Syberii ...

Pojemność:
Cena:
35,99 zł
Ilość:

Opis

Olej z rokitnika wzmacniający:

Tłoczony na zimno olej z nasion rokitnika wykazuje działanie silnie regenerujące, wygładzające i ujędrniające. Wzmacnia naczynka i pomaga odbudować barierę ochronną naskórka. Olej z rokitnika działa antyoksydacyjnie, systematycznie stosowany pomaga zredukować oznaki starzenia, wyrównuje koloryt i sprawia, że cera wygląda zdrowo i promiennie. Rokitnik jest bogaty w witaminy z grupy B, witaminy C, E, K, P, kwas foliowy, karotenoidy (nadają mu pomarańczowy kolor), flawonoidy, fosfolipidy, garbniki, cukry, kwasy organiczne, mikro i makro elementy (żelazo, mangan, bor i inne). Obecne w oleju kumaryny wzmacniają naczynka i poprawiają przepływ krwi a kwasy urosolowy i oleinolowy działają przeciwzapalnie, wzmacniająco i ułatwiają gojenie się ran. Kolor oleju jest intensywnie pomarańczowy, przez co zaleca się mieszanie go z innym olejem bazowym lub jak dodatek do innych kosmetyków pielęgnacyjnych.

 

Działanie produktu:

  • silnie odżywia
  • wyrównuje koloryt
  • przyspiesza gojenie się ran i poparzeń
  • intensywnie regeneruje i łagodzi podrażnienia
  • wzmacnia naczynka
  • działa przeciwzapalnie
  • działa antyoksydacyjnie, przeciwstarzeniowo

 

Sposób aplikacji: 

Zaaplikuj niewielką ilość oleju na twarz, szyję lub całe ciało. Następnie delikatnie wmasuj w skórę. Produkt nie wymaga rozcieńczania. Olej możesz, także dodać do swojego ulubionego kremu, wmasować w skórki lub nałożyć na włosy przed myciem.

 

Ingredients (INCI):

Hippophaë rhamnoides fruit oil (Seabuckthorn Oil)

Pojemność: 50 ml / 100 ml

Opakowanie: butelka z brązowego szkła z pipetą

Data ważności: na opakowaniu

Kraj pochodzenia: Rosja

Szczegóły produktu
Przeznaczenie:
Cera naczynkowa
Skóra dojrzała
Skóra sucha
Skóra tłusta i mieszana
Kosmetyki:
100% naturalne
Wegańskie

Produkty podobne

Opinie