Olej MONOI zalety
Natural Secrets

Olej MONOI

18,99 zł
Brutto

Cudowny skarb Tahiti ...

Pojemność
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Olej monoi to nic innego jak połączenie kokosa i gardenii. Thaitańczycy o świcie zbierają kwiaty gradenii, zanim ich płatki zdążą się w pełni otworzyć, a następnie zanurzają je w tłoczonym na zimno oleju kokosowym. Zawiera nasycone kwasy długołańcuchowe  (mirystynowy – do 19%), nasycone kwasy krótkołańcuchowe, tj. kaprylowy, kaprynowy i palmitynowy ( do 30%), witaminy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.

Doskonale wchłania się w skórę, pozostawiając na jej powierzchni delikatny, jedwabisty, ochronny film. Bardzo dobrze tolerowany przez skórę, bez zanotowanych podrażnień lub reakcji alergicznych, polecany do skóry dojrzałej. 

Nazwa surowca wg. INCI :Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Gardenia Tahitensis Flower Ekstrakt (Tiare)

Właściwości:

  • intensywnie nawilża
  • działa antyseptycznie
  • łagodzi stany zapalne
  • wspomaga leczenie trądziku
  • przyspiesza regenerację naskórka
  • szybko się wchłania
  • wzmacnia i zwiększa elastyczność skóry
  • chłodzi rozgrzaną słońcem skórę oraz sprzyja regeneracji i złagodzeniu podrażnienia posłonecznego
  • uspokaja skórę nadmiernie podrażniną i swędzącą

 

JAK STOSOWAĆ?

Stosowanie zewnętrzne:

  • jako olejek pielęgnujący końcówki włosów
  • jako maska do włosów
  • można go stosować bezpośrednio na suchą lub lekko wilgotną skórę
  • porcję oleju można dodać do tradycyjnego balsamu do ciała tuż przed użyciem lub stosować jako samodzielny produkt do ciała
  • odrobinę oleju można dodać do kremu do twarzy tuż przed nałożeniem
  • może być stosowany także na okolice oczu, szyję, dekolt

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU :

  • Metoda otrzymywania : powstaje w procesie maceracji (moczenia) świeżych kwiatów gardenii Gardenia Tahitensis w tłoczonym na zimno oleju kokosowym
  • Waga produktu : 50 g/ 100 g
  • Pochodzenie produktu : roślinne
  • Przechowywanie : zalecane przechowywanie w lodówce
  • Opakowanie :  szklany słoik kosmetyczny
  • Postać : poniżej 25oC ma postać kremowego masła, powyżej 25oC - płynny, lekko żółty
  • Zapach : intensywny, egzotyczny zapachu kwiatów taitańskiej gardenii
  • Okres przydatności : zgodnie z serią/ zużyć do na etykiecie

Najwyższej jakości olej monoi tiara – poznaj wyjątkowy skarb Tahiti, czyli olej monoi – zapach oczaruje Cię od razu!

Do wytwarzania oleju stosowany jest kwiat monoi oraz olej kokosowy. Powstały z kwiatów monoi olej ma wyjątkowy aromat egzotyki i wszechstronne działanie pielęgnacyjne.

Olej monoi – zastosowanie: olej monoi tiara stosowany jest do pielęgnacji cery różnych typów, w tym cery dojrzałej, alergicznej. Polecany jest też na włosy.

Wypróbuj olej monoi na twarz i olej monoi na włosy – opinie potwierdzają, że to skuteczny kosmetyk naturalny!

Zamów olej monoi – cena zaprezentowana jest na stronie.

Opis

Przeznaczenie
AZS
Do ciała
Do włosów
Skóra wrażliwa / dla dzieci
Kosmetyki
100% naturalne
Wegańskie

Bądź pierwszym, kto napisze recenzję !

Napisz recenzję