Natural Secrets

Olej KONOPNY BIO

14,99 zł
Brutto

łagodzi stany zapalne ...

Pojemność
Ilość

Olej konopny ma bardzo szeroki wachlarz zastosowań. Zaczynając od branży spożywczej, poprzez kosmetykę, farmaceutykę, a na przemyśle motoryzacyjnym kończąc. Zawiera dużo witamin (A, C, E, z grupy B) oraz minerałów (m.in. magnez, wapń, cynk), przeciwutleniaczy, aminokwasów i fitosteroli.

Przeznaczony do skóry mieszanej oraz tłustej z trądzikiem, orz przy zapaleniach skórnych.

Nazwa surowca wg. INCI : Cannabis sativa (Hemp) Seed Oil

 

Właściwości:

  • poprawia funkcjonowanie układu krążenia, zmniejsza stany zapalne stawów
  • wyrównuje koloryt cery
  • silnie nawilża i łagodzi stany zapalne skóry
  • działa antyoksydacyjnie
  • ma działanie przeciwgrzybicze, antybakteryjne, przeciwzapalne  oraz przeciwbólowe
  • polecany alergikom– przynosi ulgę podczas ataków swędzenia
  • poprawia gospodarkę lipidową, szczególnie skóry łojotokowej i trądzikowej

JAK STOSOWAĆ?

Stosowanie zewnętrzne:

  • niewielką ilość oleju wmasowywać w wilgotną skórę twarzy
  • stosowanie zamiast balsamu
  • stosować do delikatnego do masażu twarzy i ciała
  • dodając kilka kropli do szamponu czy odżywki

Stosowanie wewnętrzne

  • pić 1 łyżkę dziennie

A CO DAJE PICIE OLEJU KONOPNEGO?

Wspomaga pracę serca i obniża ciśnienie, poprawia funkcjonowanie układu krążenia, a więc wspomaga pracę naczyń krwionośnych, niweluje objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego u kobiet, zapobiega miażdżycy, zawałom serca oraz udarom, wspiera układ immunologiczny.

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU :

  • Metoda otrzymywania : olej otrzymywany z nasion konopi siewnych
  • Waga produktu : 50 ml/ 100 ml
  • Pochodzenie produktu : roślinne
  • Przechowywanie : szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, nie ogrzewać
  • Opakowanie : szklana butelka
  • Postać : płynny, gęsty olej o zabarwienie zielono-brązowym
  • Zapach i smak : lekko gorzki, korzenno - orzechowy zapach i smak
  • Okres przydatności : zgodnie z serią/ zużyć do na etykiecie

  *produkt pochodzący z upraw ekologicznych Certyfikat ekologiczny  DE-OkO-005

Opis

Przeznaczenie
AZS
Do włosów
Skóra trądzikowa
Skóra tłusta i mieszana
Skóra wrażliwa / dla dzieci
Kosmetyki
100% naturalne
Wegańskie

Brak recenzji użytkowników.

Napisz recenzję