Natural Secrets

Olej ze SŁODKICH MIGDAŁÓW tłoczony na zimno

15,99 zł
Brutto

Delikatny, lekki, bursztynowy ...

Pojemność
Ilość

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW jest znany ze swoich dobroczynnych właściwości. Może być stosowany u dorosłych i u małych dzieci. Zawiera duże ilości kwasu oleinowy i linolowy, witaminy A, B1, B2, B6, D i E oraz proteiny i minerały (wapń, żelazo, magnez, mangan, fosfor, potas, sód i cynk).

Olej polecany do pielęgnacji skóry suchej i  podrażnionej.

Nazwa surowca wg. INCI : Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

 Olej ze słodkich migdałów jest pozyskiwany z nasion drzewa migdałowego uprawianego w południowej Europie.

Właściwości:

  • poprawia cyrkulację krwi
  • działa nawilżająco i przeciwstarzeniowo
  • wzmacnia lipidowy płaszcz skóry, dzięki czemu zapobiega pękaniu drobnych naczyń włosowatych (tzw. "pajączków")
  • przywraca skórze blask
  • usuwa martwe komórki
  • wspomaga leczenie egzemy, łuszczycy, AZS
  • wzmacnia i wygładza strukturę włosów i paznokci (można delikatnie nanosić olej na końcówki włosów)
  • bardzo dobrze uelastycznia skórę, dlatego może być stosowany jako środek przeciw rozstępom
  • niweluje szkodliwy wpływ wolnych rodników, przeciwdziała powstawaniu zmarszczek

JAK STOSOWAĆ?

Stosowanie zewnętrzne:

  • nanosić niewielką ilość na miejsca ze stanem zapalnym
  • stosowanie zamiast balsamu
  • niewielką ilość oleju wmasowywać pod oczy
  • stosować na obszary skóry z cellulitem lub rozstępami
  • delikatnie wmasowywać w wilgotną skórę twarzy
  • wcierać w końcówki włosów
  • wsmarowywać w skórki paznokci i paznokcie
  • kilka kropel olejku w połączeniu z cukrem lub mieloną kawą stworzy domowy

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU :

  • Metoda otrzymywania : otrzymywany jest z nasion owoców drzewa (krzewu) migdałowego - odmiany słodkiej Prunus amygdalus zwanego migdałem zwyczajnym
  • Waga produktu : 100 ml
  • Pochodzenie produktu : roślinne
  • Przechowywanie : suche miejsce, temp. 0 - 25 C, unikać światła słonecznego i wilgoci
  • Opakowanie : szklana butelka
  • Postać : płynna, kolor ciemnożółty - bursztynowy
  • Zapach : delikatnie słodkawy
  • Okres przydatności : zgodnie z serią/ zużyć do na etykiecie

Opis

Przeznaczenie
AZS
Do ciała
Do włosów
Skóra sucha
Skóra wrażliwa / dla dzieci
Kosmetyki
100% naturalne
Wegańskie

Brak recenzji użytkowników.

Napisz recenzję