Natural Secrets

Mydło rokitnikowe z glinką żółtą

19,99 zł
Brutto

Mydło rokitnikowe - Bogate, intensywnie nawilżające...

Opakowanie
Ilość

Mydło rokitnikowe zawiera wyjątkowo wysokie stężenie olejku z owoców rokitnika, znanego ze swego leczniczego działania.

Delikatne mydło rokitnikowe do twarzy i ciała. Zalecane do higieny intymnej zwłaszcza przy występowaniu dolegliwości takich jak: upławy, grzybica i stany zapalne okolic intymnych. Doskonale łagodzi wszelakie podrażnienia i zaczerwienienia skóry (również po porodzie).

Jak działa mydło rokitnikowe Natural Secrets:

  • wspomaga leczenie skóry po oparzeniach, ranach, wrzodach
  • działa antybakteryjnie i antywirusowo
  • przyśpiesza gojenie się ran
  • doskonale nawilża i odżywia
  • łagodzi stany zapalne
  • przeciwdziała starzeniu się skóry, regeneruje, pielęgnuje ją i wpływa na prawidłowy stan kolagenu
  • uszczelnia i uelastycznia naczynia krwionośne
  • zmniejsza przebarwienia

MYDŁO ROKITNIKOWE ZAWIERA:

  • Olej kokosowy - nawilża, regeneruje
  • Masło Shea - łagodzi podrażnienia, nawilża, chroni skórę przed utratą wilgoci
  • Oliwę z wytłoków oliwnych - głęboko nawilża, regeneruje komórki skóry, odświeża, natłuszcza i wygładza zmarszczki, chroni skórę przed nadmierną utratą wilgoci, likwiduje szorstkość
  • Ług (woda destylowana, NaOH*)
  • Olej rycynowy - ma właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, nawilża
  • Olej z rokitnika - przyspiesza gojenie się ran, ma działanie przeciwzmarszczkowe, dodaje cerze zdrowego kolorytu 
  • Glinkę żółtą - odżywia, dotlenia skórę, regeneruje i uelastycznia, delikatnie oczyszcza ze zrogowaciałego naskórka, przyspiesza gojenie się ran
Skład: Olej kokosowy, Masło Shea, Oliwa z wytłoków oliwnych, Ług (woda destylowana, NaOH*), Olej rycynowy, Olej z rokitnika, Glinka żółta
INCI: Cocos Nucifera Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Olea Europaea Fruit Oil, Sodium Hydroxide, Ricinus Communis Seed Oil, Seabuckthorn Oil, French Yellow Clay Illite

*NaOH-(Sodium Hydroxide). Wodorotlenek sodu (soda kaustyczna) jest podstawowym składnikiem, niezbędnym do ręcznego wyrobu mydła. Jest niezbędny do zmydlenia tłuszczów i olei. Wykorzystywany jest również do regulacji pH w produktach kosmetycznych.

Waga: +/- 120 g

Wszystkie kosmetyki NS produkowane są z naturalnych i organicznych składników, bez szkodliwych dodatków i sztucznych barwników i zapachów. Ręcznie robione, powstają w całości z naturalnych składników roślinnych dlatego ich konsystencja i kolor mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii, mogą też u osób wrażliwych mogą wywoływać reakcję uczuleniową. Posiadają badania i dokumentację uprawniające do sprzedaży na terenie U.E.

Opis

Przeznaczenie
Cera naczynkowa
Do ciała
Skóra wrażliwa / dla dzieci
Kosmetyki
100% naturalne
Wegańskie

Brak recenzji użytkowników.

Napisz recenzję